Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم منطقه دُرزوسایبان لارستان از ساده‌ترین امکانات زندگی محروم هستند اما صدای محرومیتشان از سوی مسئولان استانی شنیده نمی‌شود. ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۷ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، با وجود اینکه تنها 2 ساعت با شهر لار فاصله دارد اما محرومیت به گونه‌ای قد علم کرده که در نخستین دیدار از این منطقه خودنمایی می‌کند، سخن از منطقه دُرزوسایبان لارستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایی در نزدیکی شهر پر زرق و برق لار اما اینجا نه تنها زرق‌وبرقی ندارد بلکه مردم از ساده‌ترین امکانات محروم هستند. 

محرومیت سهم مردم منطقه درز و سایبان لارستان

این محرومیت در کنار سایه سنگین بیکاری سبب شده که زندگی در این منطقه به سختی بگذرد. اهالی این منطقه بارها تلاش کرده‌اند که صدای محرومیت خود را به گوش مسئولان ارشد استانی برسانند اما گوش شنوایی نیافتند. 

نامجو، یکی از اهالی منطقه درز و سایبان است که 25 سال سابقه فعالیت در زمینه مدیریت صنعتی را دارد، در تاریخ 12 اسفندماه امسال نامه‌ای سرگشاده خطاب به استاندار فارس نوشته و خواهان رسیدگی بیشتر به این منطقه شده است اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است. 

وی در گفت‌وگو با تسنیم از چشم انتظاری مردم این منطقه برای بیان مشکلاتشان در سفری که استاندار فارس در آذرماه به لارستان داشتند، سخن می‌گوید و در نامه خود خطاب به استاندار به این مطلب اشاره کرده است.

در بخشی از این نامه آمده است: « هم بنده و هم تعداد زیادی از روستائیان از ملاقات حضوری با جنابعالی برای بیان مشکلات و معضلات کشاورزان و اهالی جلگه حاصلخیز و استراتژیک درز و سایبان لارستان و بازگو کردن دردهای مضاعف محرومیت و مظلومیت چند ده ساله که در حق کشاورزان و اهالی منطقه حاصلخیز درز و سایبان روا رفته؛ محروم و دلشکسته برگشتیم! متاسفانه هم اکنون  هم هفته‌هاست که ناامیدانه درصف انتطار زیارت حضرتعالی چشم انتظار  مانده‌ایم». 

بازگشت چاه‌های کشاورزی به مدار آبدهی 

یکی از مشکلاتی که وی در نامه به آن اشاره کرده، رها شدن طرح‌های آبخوان‌داری این منطقه است که می‌توانست نقش مهمی در احیای کشاورزی این منطقه داشته باشد. موضوعی که اسماعیل آگاه، دهیار روستای سایبان نیز در گفت‌وگو با تسنیم به آن اشاره می‌کند. به گفته آگاه طرح آبخوان‌داری مهرآباد در 30 کیلومتری درز قرار دارد اما یک سال است که تعطیل شده است. 

به گفته وی طرح‌های آبخوان‌داری در این منطقه انجام شده اما اصولی و کارشناسی شده نبوده به همین دلیل کارایی چندانی برای مردم نداشته است. موضوعی که نامجو نیز در نامه‌اش به آن اشاره کرده «طراحی و ساخت 9 آبخوانداری درمنطقه درز و سایبان که با وجود صرف هزینه‌های نسبتا زیاد برای ساخت این به اصطلاح آبخوانداری‌ها، درمدت 20 تا  30سالی که از ساخت آنها می‌گذرد حتی کوچکترین آثاری از جمع‌آوری آب در پشت اکثریت این خاکریزها دیده نمی‌شود». 

دهیار روستای سایبان در صحبت‌هایش به نقش مهم این آبخوان‌ها در احیای کشاورزی و رفع بیکاری منطقه سخن می‌گوید. به گفته آگاه با همکاری مردم در بافت قدیم روستای سایبان بندی زده شده که با احداث این بند 15 چاه به مدار بازگشته و مردم موفق به کشاورزی شدند. وی می‌گوید: با راه‌اندازی هر چاه تعداد زیادی مشغول به کار می‌شوند و مشکل بیکاری نیز حل می‌شود. 

3 طرح آبخیزداری برای درز و سایبان

منصور رضایی، رئیس منابع طبیعی لارستان برخلاف نظر اهالی منطقه معتقد است که طرح نیمه کاره آبخوان‌داری در این منطقه وجود ندارد و طرح مهرآباد نیز تکمیل شده است. هر چند وی اذعان می‌کند که این طرح‌ها ممکن است در طول زمان دچار فرسایش شده باشند اما اینگونه هم که بی‌تاثیر باشند، نیست. 

رئیس منابع طبیعی لارستان میزان برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی را 2 برابر تزریق آب اعلام می‌کند و معتقد است که انجام عملیات‌های آبخیزداری نقش مهمی در تزریق آب و احیای چاه‌های منطقه دارد. 

وی از اجرای 25 طرح آبخیزداری در شهرستان لارستان خبر می‌دهد که 3 طرح آن در منطقه درزوسایبان قرار دارد و کارهای مطالعات آن انجام شده و اجرای آن منوط به تامین اعتبار است. رضایی میزان اعتبار لازم برای اجرای هر طرح را 3 میلیارد تومان اعلام می‌کند. 

در شرایطی که خشکسالی سایه خود را بر منطقه وسیعی از استان فارس گسترده و بیکاری سبب مهاجرت مردم از روستاها به شهرها شده است، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری می‌تواند روزنه‌ای برای کشاورزی و رونق روستاها باشد. 

خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ش

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۹۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی از ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان به برکت کنگره شهدای استان مرکزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی سپاه روح‌الله، سردار محسن کریمی در مراسم اختتامیه گردهمایی هم سنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب در مجموعه آفتاب اراک، اظهار کرد: ایمان، توکل بر خدا و امید موتور محرکه پیشرفت کشور در طول انقلاب اسلامی است و رزمندگان اسلام در طول ۴۵ سال گذشته با این مؤلفه‌ها توانستند بزرگترین افتخارات و سربلندی را برای کشور رقم بزنند که نمونه آن در دوران پرافتخار دفاع مقدس و جبهه مقاومت موج می‌زند.

وی با بیان اینکه پیشکسوتان ایثار و شهادت گنجینه‌های عظیم معرفت، ایمان و امید هستند، افزود: در شرایطی که امروز نظام اسلامی نزدیک قله‌های بلند سربلندی است باید تجربیات، روحیات و فرهنگ‌های ارزشی به نسل جدید منتقل شود و خودباوری و ما می‌توانیم را برای جوانان نهادینه سازند.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی تصریح کرد: در همه مقاطع هشت سال دفاع مقدس ملت ایران ایمان، امید، اخلاق، معنویت و جوانمردی موج می‌زند و این مقطع نورانی مظهر مقاومت، پایداری، تدبیر و حکمت است و قطعاً راهبردهای دفاع مقدس برای رفع مشکلات کشور کارآمد است.

سردار کریمی با اشاره به نقش استان مرکزی در انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: استان مرکزی نقش مهم و اثرگذاری در طول تاریخ انقلاب اسلامی و خصوصاً دفاع مقدس داشته که تعابیر بسیار دقیقی از نقش استان در کلام مقام معظم رهبری داریم که نشان از پیشتازی مردم سرزمین دیار آفتاب در تاریخ انقلاب است.

وی اضافه کرد: در راستای تبیین نقش استان مرکزی در انقلاب اسلامی طی یک دهه اخیر اقدامات قابل توجهی انجام شده که یکی از آنها رویداد ملی کنگره شهدای استان است که برکات بسیار زیادی داشت و امروز به یک جریان عظیم فرهنگی، مردمی و ملی در حوزه ایثار و شهادت تبدیل شده است.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: کنگره شهدای استان مرکزی علاوه بر مزین بودن به نام زیبای امام خمینی (ره) از جهات مختلف توانست در سال ۹۸ برترین رتبه را در کشور کسب کند و بسیاری از فعالیت‌ها برای سایر استان‌ها تبدیل به یک الگو شود.

سردار کریمی تصریح کرد: بعد از اجلاسیه اصلی فعالیت‌ها همچنان با رویکرد تحقق بیانات مقام معظم رهبری با قوت ادامه پیدا کرد و در بخش‌های مختلف محرومیت زدایی، اجتماعی، خدماتی، فرهنگی، علمی و پژوهشی، هنری و تبلیغاتی، زیرساختی و عمرانی و حمایتی اقدامات بسیاری انجام شده که همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به مهمترین اقدامات در ذیل کنگره شهدای استان تاکید کرد: طرح هر پروژه یک شهید و هر خدمت به نام یک شهید از مهمترین دستاوردهای کنگره شهدای استان مرکزی است و به برکت این طرح هزاران عنوان خدمت به ولی نعمتان ارائه شده که اهدای بیش از یک هزار ۹۰۰ سری جهیزیه به زوج‌های جوان و ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومین از جمله آنها است.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی افزود: به برکت کنگره شهدای استان مرکزی تاکنون بیش از یک میلیون سند در حوزه دفاع مقدس و مقاومت جمع‌آوری شده و بزرگترین منبع بریا انجام کارهای پژوهشی و علمی است.

سردار کریمی خاطرنشان کرد: البته با تهیه دانشنامه دفاع مقدس که تاکنون بیش از ۷۲۰ مدخل آن نهایی شده بخش مهمی از این اسناد را مورد بهره برداری قرار داده‌ایم.

وی تأکید کرد: کاهش آسیب‌های اجتماعی و حاکم‌شدن فرهنگ‌های ارزشی در استان مرکزی از دیگر دستاوردهای کنگره شهدای استان مرکزی است و البته هر زمان به فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر پرداختیم شاهد برکات آن بودیم و این مسئله برای شرایط امروز درس‌های فراوانی دارد.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی عنوان کرد: جوان‌گرایی، مردمی بودن، توجه به ماندگاری و اثرگذاری فعالیت‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان از دیگر شاخص‌های کنگره شهدای استان مرکزی است و در ستاد کنگره همه مسئولان و دستگاه‌ها نقش مهمی دارند که در قالب ۲۵ کمیته ۱۶ کارگروه و ده‌ها هیئت اندیشه‌ورز فعالیت می‌کنند.

سردار کریمی با اشاره به اینکه پیشکسوتان پیک‌های راستین انقلاب هستند، گفت: تقویت ارتباط با نسل جدید باید بیش از هر زمانی مورد توجه باشد و قطعاً این گردهمایی‌ها علاوه بر تجدید خاطرات و دیدار یاران که برکات فروانی دارد می‌تواند بر تقویت ارتباط با نسل جدید مؤثر باشد.

وی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی به‌عنوان رکن اساسی در نیروهای مسلح از راهبردهای مهم و رمز موفقیت در همه امور است، افزود: همه موفقیت‌ها و افتخارات نیروهای مسلح خصوصاً پیروزی‌های دفاع مقدس به برکت وجود نیروی انسانی متعهد و کارآمد است.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی اظهار کرد: سومین گردهمایی «یاد یاران» با حضور رزمندگان پرافتخار استان‌های زنجان، قزوین، قم، سمنان، تهران، یزد، مازندران و استان مرکزی در مجموعه آفتاب اراک برگزار شد که در این برنامه علاوه بر یادآوری دوران پرافتخار دفاع مقدس هدف گذاری ها برای تدوین عملکرد واحد پرسنلی لشکر ۱۷ در دوران دفاع مقدس انجام شد، تجلیل از خانواده معظم شهدای واحد پرسنلی از دیگر برنامه‌ها بود.

کد خبر 750822

دیگر خبرها

  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران